Programska rješenja za Vas

DMS

Dealer Management System (DMS) – programski sustav za auto kuće i salone

DMS programski sustav

XC-DMS je specijalizirani programski sustav namijenjen poslovanju auto kuća i salona. To je zapravo poslovni sustav integriran sa XC-Vision programskim paketom, ali prilagođen zahtjevima i okruženju auto kuća i auto salona. Ovdje možete vidjeti sve funkcionalnosti i svojstva programskog paketa XC-Vision ili zasebnih glavnih modula XC-Komercijalno i XC-Knjigovodstvo te zapravo dobiti mali uvid u što Vam sve može omogućiti ovaj programski paket.

Programski sustav DMS prvenstveno je bio napravljen za Opel distributerske auto kuće, no program je prilagodljiv i primjenjiv kod svih proizvođača i prodavača motornih vozila. Uz osnovni program XC Vision, uključuje specijalizirane aplikacije za poslovanje auto kuća:

Specijalizirane aplikacije za auto kuće

Auto Salon – program za upravljanje salonom i skladištem automobila

Program Auto Salon pruža potporu korisniku u svim aktivnostima namijenjenim upravljanju, evidentiranju i prodaji novih i rabljenih vozila koja dolaze u auto salon ili skladište. U program su uključeni svi matični podaci o vozilima, razne aktivnosti za rad s vozilima (narudžbe, ugovori, pretraživanje i sl.), carine/trošarine i PPMV te generiranje i ispis raznih statističkih i financijskih izvještaja.

Auto Salon

CRM – program za upravljanje odnosima s kupcima

Popularno zvan dCRM ili Distributerski (eng. Dealer) CRM, program se temelji na bazi podataka potencijalnih i postojećih kupaca iz koje se pokreću sve poslovne aktivnosti auto salona. Sadrži sve podatke o Vašim klijentima što podrazumijeva sve kontakte, modele i količinu vozila koje klijent posjeduje, povijest servisa i svih obavljenih radova na vozilima. Pomoću tih podataka možete pratiti aktivnosti svojih klijenata i pružati im što kvalitetniju i usmjereniju uslugu, nuditi im nove proizvode te ih uključivati u razne akcije.

Program također omogućuje jednostavnu i brzu izradu profesionalnih ponuda i ugovora za nova i rabljena vozila. Ujedno pruža brzi pregled otvorenih i zatvorenih ponuda prema prodavaču i ukupno te sklopljenih ugovora za zadano vremensko razdoblje.

Dealer CRM

Servis – program za upravljanje servisom vozila i upravljanje post prodajom

Program Servis namijenjen je vođenju servisnog centra što podrazumijeva upravljanje radnim nalozima i aktivnostima servisera, kontakt informacijama klijenata, informacijama o vozilu, najavama i odjavama na servis, servisnim računima te generiranje raznih servisnih izvještaja.

Servis Vozila

MCS izvještaji – sustav za napredno izvještavanje

Aplikacija za automatsko generiranje i izradu svih poslovnih i statističkih izvještaja vezanih uz poslovanje auto kuće ili salona. Ona omugućuje uvid u sve financijske pokazatelje na godišnjoj, mjesečnoj ili dnevnoj bazi te omogućuje uvid u radne aktivnosti djelatnika.

MCS Izvještaji

Web integracije za distributere i servisere vozila

U sklopu cijelog DMS sustava razvili smo brojne Web integracije za auto kuće i salone.

 • Izrada posebno namijenjenih Web stranica za auto industriju
 • Svakodnevni automatski prijenos vozila na Njuškalo i Web stranicu auto kuće
 • Online naručivanje na servis vozila (rezervirani termini se direktno prikazuju u našem programskom sustavu)
 • Rent a car online rezervacije vozila
MCS Izvještaji

Dodatne pogodnosti DMS sustava

 • Web lager lista – stanje vozila na skladištu
 • Praćenje rada mehaničara – evidencija rada i radnih aktivnosti zaposlenika
 • Upravljanje rezervnim dijelovima – stanje rezervnih dijelova na skladištu i njihova alokacija
 • Internetom povezana skladišta dijelova – skladišta dijelova su online povezana u realnom vremenu što omogućuje brzo slanje dijelova iz skladišta u skladište po potrebi
 • Makretinški modul za praćenje, izradu i slanje newslettera, sms poruka i cirkularnih pisama ili kataloga

Ukoliko već koristite drugi DMS sustav, ali niste zadovoljni i tražite drugačije poslovno rješenje, možete u kratkom roku preći na XC-DMS uz zadržavanje svih Vaših postojećih poslovnih podataka o klijentima, vozilima i prodaji.

Kako izvršiti migraciju na XC-DMS?

 • Bez prijenosa baze podataka iz dosadašnjeg sustava nemoguće je izvršiti DMS migracij – povijest podataka o kupcima i vozilima, koja se nalaze u bazi podataka, je bogatstvo za svakog trgovca i distributera automobila
 • XC-DMS sustav počinje funkcionirati od točke prijenosa baze podataka
 • Ukoliko se prijenos ne izvrši, novi sustav kreće od nule tj. bez povijesnih podataka
 • Centar MCS ima široko iskustvo u implementaciji i integraciji programsko-poslovnih sustava, bilo da se kreće od početka ili se migrira sa starog sustava na XC-DMS
 • Uz dobru i temeljitu pripremu, dan završavate na jednom sustavu, a sljedeći započinjete na novom

Za sve dodatne informacije ili prezentaciju programa, slobodno nas kontaktirajte.

Cijena programa na upit (ovisi o više faktora poput veličine poslovnog sustava naručitelja).