Backup podataka

Pohrana podataka ili backup podataka služi kao dodatna razina zaštite od gubitka poslovnih podataka.

Lokalni backup

Lokalni backup podataka podrazumijeva automatsko pohranjivanje podataka na drugi disk od računala na kojem se nalaze podaci koji se žele pohraniti/sačuvati. To je najnesigurniji način backupiranja podataka, jer razni virusi i dr. zloćudni softveri mogu uništiti ili kriptirati originalne podatke, kao i lokalni backup. On se koristi uglavnom u situacijama kada može doći do neželjenog gubitka originalnih datoteka ili baza podataka, a da se lagano mogu vratiti podaci npr. od dan prije (ovisno o učestalosti backupiranja).

Eksterni backup

Vanjski ili eksterni backup podataka koristi se najčešće za dnevno/tjedno/mjesečno pohranjivanje podataka na eksterni (prijenosni) disk. To je nešto sigurniji način pohrane podataka, ali je i dalje podložan gubitku u slučaju da je disk upaljen i spojen na računalu u trenutku virusnog napada.

Cloud backup

Cloud backup ili pohranjivanje podataka u oblaku je među najsigurnijim dostupnim načinima pohrane podataka. U ovakvom obliku backupiranja, koriste se eksterne “farme” servera na kojima se pohranjuju podaci u specifičnom intervalu. Vrlo je dostupno i povoljno, bez potrebe nabavke eksternih diskova. Najčešće se naplaćuje na mjesečnoj razini ovisno o veličini podataka koji se pohranjuju. Dobra strana ove vrste backupa je da štiti podatke od bilo kakvog napada na klijentsko računalo, tj. podaci su sigurno pohranjeni na eksternim serverima i nisu afektirani bilo kakvim promjenama na lokalnom računalu.

MCS backup

U sklopu brige za iznimno važnim podacima pohranjenim na računalima naših korisnika, zadovoljstvo nam je predstaviti idealno rješenje.

Jednostavni automatski online backup pohranjuje i štiti Vaše poslovne podatke, pouzdano i inteligentno.

Prednosti sigurnosne arhive u cloud-u:

  • Jednostavno – omogućava upravljanje s više korisničkih okruženja, automatski stvara sigurnosne kopije, kontinuirano prati kvalitetu kopija
  • Sigurno – certificirano, usklađeno s najstrožim suvremenim sigurnosnim propisima, podatkovni centri najviše kategorije
  • Pristupačno – neprimjetna integracija u postojeću infrastrukturu, bez potrebe za ikakvim vanjskim medijima, održava minimalne troškove upravljanja
  • Profesionalno – standardan postupak u modernom poslovnom svijetu, kombinacija najnovijih tehnologija i potrebe za konstantnom zaštitom vrijednosti

Preporučeni podaci za backup su dokumenti tipa Excel, Word, PDF, Power point i SQL baze podataka. Nije predviđena pohrana multimedijalnih podataka (video, glazba, fotografije i sl.)

Podaci se mogu backupirati s više različitih računala ili laptopa automatski te je preduvjet jedino funkcionalna Internet veza.

Za sve dodatne informacije o usluzi pohranjivanja podataka, slobodno nas kontaktirajte.

* Cijena usluge na upit (ovisi o vrsti usluge pohranjivanja i količini podataka koji se žele pohraniti).

Zainteresirani ste za ovu uslugu? Pošaljite upit

Uneseni privatni podaci koriste se isključivo u svrhu odgovora na Vaš upit. Poslani podaci neće se zapisivati/pohranjivati niti će se dijeliti s trećim stranama.
Uspješno Vaš upit je uspješno poslan! Ubrzo će Vas kontaktirati djelatnik s odgovorom.
Neuspješno GREŠKA! Upit nije poslan! Molimo prokušajte ponovno.