Ugovori o djelu

Program za obračun ugovora o djelu, autorskih honorara i drugih primanja

Aplikacija se temelji na funkcionalnosti programa za obračun plaće, ali djeluje zasebno i služi za obračun drugih dohodaka, autorskih honorara i ugovora o djelu s vanjskim suradnicima. Podržava sve najnovije zakonske odredbe vezano za obračun autorskih honorara, ugovora o djelu, kao i svih ostalih primitaka od samostalnog i nesamostalnog rada.

Aplikacija se sastoji od 3 glavne cjeline: matičnih podataka, obračuna primitaka i izvještaja. U program je uključen modul JOPPD obrasca koji se može koristiti i neovisno o samom obračunu i isplati primitaka.

Osnovne funkcije programa

Matični podaci

U ovom dijelu programa nalaze se podaci koje je potrebno definirati prije samog obračuna primitaka. U tu kategoriju spadaju područni uredi (popunjavaju se podaci za obračun poreza, kao i podaci za ispis virmana), poslovne banke (za isplatu primitaka), poslovne jedinice, vrste primitaka (opis primitka, kao i stope doprinosa) i na kraju primatelji isplata.

Obračun primitaka

Dio programa u kojem se vrši obračun primitaka. Prilikom samog obračuna, program povlači sve potrebne podatke iz matičnih podataka, no moguće ih je promijeniti i u toku rada.
Primitak je moguće obračunati po neto ili po bruto principu, a ukoliko dođe do nepravilnosti prilikom unosa podataka (obračuna) ili do potrebe za izmjenom iznosa, moguće je ispraviti obračun.

Izvršeni obračuni mogu se automatski proknjižiti u povezanom XC Vision knjigovodstvenom programu ili ukoliko koristite knjigovodstveni sustav od treće strane, može se napraviti export podataka prema tom sustavu u dogovorenim formatima (CSV, XML ili sl.).

Izvještaji

Podijeljeni su na dvije cjeline: tekući izvještaji (listanja za aktualne obračune) i statistiku (prijava poreza i ID1 obrazac).
U tekuće izvještaje uključeni su isplatni listić, virmani poreza, isplate i doprinosa te dnevna rekapitulacija.
Sustav podržava generiranje SEPA obrasca za istovremenu isplatu višestrukih ugovora i generiranje JOPPD obrasca.

* Cijena programa na upit (ovisi o više faktora poput veličine poslovnog sustava naručitelja).

Zainteresirani ste za ovaj program? Pošaljite upit

Uneseni privatni podaci koriste se isključivo u svrhu odgovora na Vaš upit. Oni se neće zapisivati/pohranjivati osim ako iz upita ne proizađe potreba za slanjem ponude ili daljnje suradnje. Vaši privatni podaci ne dijele se s trećim stranama.
Uspješno

Vaš upit je uspješno poslan!

Možete očekivati odgovor u najkraćem mogućem roku (unutar 24h).

Neuspješno

GREŠKA! Upit nije poslan!

Molimo prokušajte ponovno kasnije ili nas direktno kontaktirajte.