Programska rješenja za Vas

Backup podataka

Pohrana podataka ili backup podataka služi kao dodatna razina zaštite od gubitka poslovnih podataka.

Vrste backupa

Postoje 3 općenite vrste pohrane podataka:

  • Lokalni backup
  • Eksterni backup
  • Cloud backup

Lokalni backup

Lokalni backup podataka podrazumijeva automatsko pohranjivanje podataka na drugi disk od računala na kojem se nalaze podaci koji se žele pohraniti/sačuvati. To je najnesigurniji način backupiranja podataka, jer razni virusi i dr. zloćudni softveri mogu uništiti ili kriptirati originalne podatke, kao i lokalni backup. On se koristi uglavnom u situacijama kada može doći do neželjenog gubitka originalnih datoteka ili baza podataka, a da se lagano mogu vratiti podaci npr. od dan prije (ovisno o učestalosti backupiranja).

Eksterni backup

Vanjski ili eksterni backup podataka koristi se najčešće za dnevno/tjedno/mjesečno pohranjivanje podataka na eksterni (prijenosni) disk. To je nešto sigurniji način pohrane podataka, ali je i dalje podložan gubitku u slučaju da je disk upaljen i spojen na računalu u trenutku virusnog napada.

Cloud backup

Cloud backup ili pohranjivanje podataka u oblaku je među najsigurnijim dostupnim načinima pohrane podataka. U ovakvom obliku backupiranja, koriste se eksterne “farme” servera na kojima se pohranjuju podaci u specifičnom intervalu. Vrlo je dostupno i povoljno, bez potrebe nabavke eksternih diskova. Najčešće se naplaćuje na mjesečnoj razini ovisno o veličini podataka koji se pohranjuju. Dobra strana ove vrste backupa je da štiti podatke od bilo kakvog napada na klijentsko računalo, tj. podaci su sigurno pohranjeni na eksternim serverima i nisu afektirani bilo kakvim promjenama na lokalnom računalu.

MCS backup

U sklopu brige za iznimno važnim podacima pohranjenim na računalima naših korisnika, zadovoljstvo nam je predstaviti idealno rješenje.

Jednostavni automatski online backup pohranjuje i štiti Vaše poslovne podatke, pouzdano i inteligentno.

Prednosti sigurnosne arhive u cloud-u:

  • Jednostavno – omogućava upravljanje s više korisničkih okruženja, automatski stvara sigurnosne kopije, kontinuirano prati kvalitetu kopija
  • Sigurno – certificirano, usklađeno s najstrožim suvremenim sigurnosnim propisima, podatkovni centri najviše kategorije
  • Pristupačno – neprimjetna integracija u postojeću infrastrukturu, bez potrebe za ikakvim vanjskim medijima, održava minimalne troškove upravljanja
  • Profesionalno – standardan postupak u modernom poslovnom svijetu, kombinacija najnovijih tehnologija i potrebe za konstantnom zaštitom vrijednosti

Preporučeni podaci za backup su dokumenti tipa Excel, Word, PDF, Power point i SQL baze podataka. Nije predviđena pohrana multimedijalnih podataka (video, glazba, fotografije i sl.)

Podaci se mogu backupirati s više različitih računala ili laptopa automatski te je preduvjet jedino funkcionalna Internet veza.

Za sve dodatne informacije o usluzi pohranjivanja podataka, slobodno nas kontaktirajte.

Cijena usluge na upit (ovisi o vrsti usluge pohranjivanja i količini podataka koji se žele pohraniti).